Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Kunffy Lajos Emlékház-Somogytúr
Cím: 8683 Somogytúr, Árpád u. 22.Web: www.somogytur.hu
Telefon: 0685-327-005

Bemutatkozás

A somogytúri klasszicista stílusú, egykori Bosnyák-kúriában élt és alkotott dr. Kunffy Lajos festőművész. A ház és a művészparkban álló egykori műterme ma múzeum. Festményeiből és személyes tárgyaiból összeállított állandó emlékkiállítás várja az érdeklődőket. Dr. Kunffy jogot végzett, államtudományi doktorátust is szerzett, ezzel párhuzamosan járt a budapesti képzőművészeti főiskolára. Tanult és kiállított Münchenben, Párizsban, ahol a Becsületrend lovagkeresztjét is megkapta. 1913-ban telepedett végleg haza. Festményein megelevenedik a magyar táj, a falusi emberek élete. Híresek a környékbeli cigányokat ábrázoló képei, de lefestette a somogytúri tiszteletes urat is. Kunffy Lajos nem csak híres művész, földbirtokos és malomtulajdonos is volt. 1958-ban még a művész életében állandó kiállítássá alakították a Kunffy- képtárat.
1979 óta látogatható Kunffy Lajos festőművész kúriája és műterme. A két épületben kiállított festmények Kunffy művészetének legjavát tárja a nézők elé. A múzeumban 120 festménye, a művészotthon eredeti bútorai és relikviái találhatók.

Nyitvatartás:
Május 1-től október 31-ig 10-18 óra között, hétfő szünnap.


A 30-as években Somogytúr jelentős településnek számított, a környező puszták és kis falvak központjaként.
A Kunffy Emlékmúzeum mellett a Móricz Zsigmond Művelődési Házban könyvtár kínál művelődési lehetőséget.
Hajdan Somogytúrhoz tartozott Nagy- és Kisbabod, Tard és Berencsepuszta is.
Somogytúr külterületén Berencsepusztán található a Chateau Visz, valamint Tardpusztán rendezik meg évek óta az Off-Road fesztivált.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink